Schrijven heelt, schrijven verbindt

|Wanneer je de moed hebt gehoor te geven aan je roeping, dan opent het leven zich. – Joseph Campbell

 
 
Dat gevoel had ik laatst: mijn creatieve brein zijn werk laten doen. Ik werd er razend enthousiast van, hyper de pieper en enorm blij. Schrijven, ideeën aandragen en creatief brainstormen is helemaal mijn ding.

Schrijven voelt voor mij heerlijk, soms als een noodzaak, soms al verlangen, soms om iets te delen en soms puur voor werk. Waarom schrijf jij eigenlijk? Uit onderzoek is ook gebleken dat schrijven gezond voor je is, dat schrijven helend werkt, stress reduceert en een positief welzijn bevordert (www.schrijvenonline.org). Ik ben dan ook helemaal voor schrijven.

Joey Brown schrijft in haar boek ‘Schrijven naar bewustzijn’ (2019) dat schrijfmeditatie, ook wel writefulness genoemd, is dat schrijven je uitnodigt om te vertragen en om werkelijk te zien wat er in en om jou heen leeft. Dat schrijfmeditatie je laat schrijven zonder plan, zonder verwachtingen, zonder oordelen. Schrijf dus gewoon en blijf schrijven. Je komt vanzelf een inzicht, een last of iets tegen. Schrijven kan je hiervan bevrijden.

Dit klinkt misschien wat zweverig, maar ik ben van mening dat schrijven hoe dan ook prettig is. Dat zeg ik niet alleen omdat ik (tekst)schrijver ben, maar dat ook van mensen om me heen ervaar. Met schrijven kun je je creatieve ei kwijt, je kunt jezelf meer ontwikkelen, jezelf bevrijden, maar bovenal ook jezelf laten zien. Je kunt met schrijven een verbinding aangaan. En dat is wat ik wil. Schrijven om je verhaal tot leven te brengen, schrijven om een verbinding te krijgen tussen jou en je klant.

Is dat ook niet hetgeen wat je wilt als ondernemer? Een soort relatie aangaan met je klant, zodat je een mooie samenwerking tegemoet gaat? Iedereen heeft daar zijn eigen middel voor en mijn manier is schrijven. Wat is jouw manier?