Blog schrijven is een must

Waarschijnlijk is dit een opmerking die je al vaker gehoord zal hebben: “Je moet echt blogs schrijven”.

Waar of niet waar?

Je kunt om verschillende redenen een blog beginnen. Het kan zijn dat het je passie is om te schrijven en dat je graag je mening, je inzichten of visie op bepaalde aspecten deelt met anderen.

Daarnaast kan het een manier zijn om meer content te creëren. Feit is gewoon dat je jezelf met een blog op de kaart zet. Dit kun je weer delen op social media waardoor je hopelijk meer klanten genereert. Wellicht pluk je daar weer de vruchten van.

Een blog kan ook een manier zijn om jezelf te laten horen, te laten zien. Wie ben jij, wat zijn jouw gedachten? Wat is jouw gevoel? Laat je stem spreken en ik kan je garanderen dat je je beter voelt. Het is fijn om gedachten, gevoelens en ideeën uit te schrijven. Misschien kun je op deze manier sparren met je publiek, mits je openstaat voor feedback.

Een blog is zeker ook een goede manier om sneller gevonden te worden. Hoe meer je schrijft over je passie, je bedrijf, je interesses, hoe sneller je gevonden wordt via Google.

Bovendien, als je over je interesses schrijft en over je personal branding, dan vergroot je de kans dat andere mensen eerder geneigd zijn een dienst/product bij je af te nemen.

Zijn dit nog niet genoeg redenen om een blog te schrijven? Een reden kan ook gewoon zijn: omdat het kan! 😀 Easy peasy!

Heb je wat creatieve inspiratie nodig om te schrijven?

Stuur me gerust een berichtje, dan help ik je graag verder.