Hoe schrijf je een homepage die iedereen wil lezen

Een homepage van je website is erg belangrijk. De bezoeker moet gelijk zien:

  • Wie ben je?

  • Wat doe je?

  • Ben ik hiernaar op zoek?

Lezers die via Social Media binnenkomen, zullen niet direct naar je homepage gelinkt worden. Eerder naar een blog, een dienst/product of naar iets wat je kunt downloaden. Maar er zijn ook mensen die binnenkomen via een visitekaartje, een aanbeveling of door Google. Zorg ervoor dat het helder is wat je doet. Mensen scannen vaak een website, dus het is essentieel dat je direct opvalt. Hoe je dat doet lees je hier.

1. Laat jezelf zien

En dan bedoel ik niet alleen met een foto, maar laat je werk zien. Show een foto dat je aan het fotograferen bent, dat je aan het schrijven bent, een foto van voeding of sport. Laat het zien in je logo, je naam, een tagline en de diensten/services die je aanbiedt.

2. Tone of voice

De tone of voice is muy importante. Wie is je doelgroep? Spreek je je ideale klant voldoende aan? Bedenk hoe jij wilt communiceren met je klanten en straal dat uit in de taal die je gebruikt. Bezoekers krijgen een gevoel bij het lezen van je tekst en kunnen al bepalen of er een bepaalde connectie is.

3. Laat je lezers niet zoeken

Mensen willen niet zoeken, nemen daar de tijd niet voor of weten niet wáár ze het kunnen vinden. Moeten ze iets downloaden, kopen of vragen? Schuif het hen onder de neus. Het doel is om het de lezer zo gemakkelijk mogelijk te maken. Maak gebruik van knoppen, bulletpoints, links, en dergelijke.

4. En… actie!

Een Call To Action mag eigenlijk niet ontbreken op je homepage. Dus een knop/button waar je de lezer leidt naar een contactmoment (neem contact op) aankoop, een download (gratis e-book/sheet), meer te lezen.

5. Het oog wil ook wat

Naast teksten schrijven, is het ook belangrijk dat het er visueel aantrekkelijk uitziet. Zorg naast goede teksten, ook voor een mooie vormgeving. Ikzelf ben geen ster in fotograferen, dus heb wat foto’s laten schieten door een fotograaf en een grafisch ontwerper heeft mijn logo en moodboard (de kleuren die ik op mijn website gebruik) gecreëerd.

 

Ik hoop dat je hiermee vooruit kunt bij het schrijven van je homepage. Heb je hulp nodig bij het schrijven van je webtekst? Neem dan contact met me op.