Jij nutteloze multipotentialist

Multi-waaat? Multi-potenti-alist.

Iemand die meerdere interesses en creatieve doelen heeft, die in meerdere dingen goed is en van alles wil. Een multipotentialist is iemand die niet in één rechte lijn zijn/haar opleiding volgt, maar alles uit zijn of haar opleidingen gebruikt om die kennis in te zetten in zijn of haar beroep(en).

Keuzes voor deze schrijver

Dat zette me aan het denken. Ik begon met muziektherapie vanwege mijn liefde voor muziek en mijn interesse in de psychologie. Ik ben overgestapt naar culturele maatschappelijke vorming vanwege het organiseren en de maatschappelijke betrokkenheid.

Als laatst heb ik Romaanse talen en culturen aan de Radboud gestudeerd. Voor sommigen een “nutteloze studie die niet direct naar een goedlopende carrière leidt.” Voor mij een passie voor taal en de liefde om te schrijven.

 


Wat hebben deze opleidingen mij gebracht?

Al deze opleidingen hebben mij wat gebracht en alles wat ik heb geleerd pas ik toe in mijn werk als tekstschrijver.

· Door muziektherapie heb ik geleerd geduldig met andere mensen om te gaan (note: zelf ben ik enorm ongeduldig). Daarnaast heb ik een brede interesse in veel onderwerpen.

· Door cmv heb ik geleerd te organiseren, samen te werken in teams, evenementen op te zetten, niet bang zijn om mensen te benaderen en persberichten te schrijven. Ook voel ik nu dat ik maatschappelijk betrokken wil zijn.

· En de talenstudie heeft me geleerd dat ik geen professor hoef te worden, geen docent hoef te zijn, maar dat ik mijn liefde voor taal ook creatief kan uiten door tekstschrijver te zijn.

 

Laat je dus niet wijsmaken dat je één ding moet zijn.