Uit de flow

Soms vergeet ik te schrijven voor mezelf, alsof ik alleen nog maar kan schrijven voor mijn werk; voor anderen. Schrijf jij voor jezelf? En wat schrijf je dan? Gedachten, ideeën, inspiratie of quotes? Ik merkte vandaag weer hoe fijn het was om voor mezelf te schrijven. Gewoon alles loslaten wat in mijn hoofd zit. 

Modus, welke modus?

Hocus pocus, waar is mijn vrolijke modus? Ik ben hem even kwijt. Ik zit in een sombere modus en ik heb geen idee waarom. Eigenlijk gaat en verloopt alles in mijn leven nu wel prima. Maar toch heb ik een vervelend gevoel in mijn buik. Dus besloot ik vandaag om voor het eerst om een kaartje te trekken uit een card deck van Happinez. Ik was in de supermarkt en zag dat je bij dit tijdschrift een card deck erbij kreeg. Ik ben er altijd al nieuwsgierig naar geweest, dus dit voelde goed. Eenmaal thuis trok ik een kaartje, en wel deze:

Schrap wat taken
Kijk vandaag eens kritisch naar wat je allemaal moet van jezelf. Welke taken kun je laten voor wat ze zijn? Sommige dingen kan een ander ook doen. En als niemand ze doet, is dat misschien ook niet zo erg. Dat scheelt weer wat ruimte in je hoofd. 

Vorige week was ik erg druk en dat dreunt nog een beetje door vandaag. Dus ik merk ook dat ik een stapje terug moet doen, zodat ik mijn grenzen kan aangeven: Ho, dit is genoeg. Stop.

schrijven is fijn en werkt helend.

Wat is schrijven toch fijn

Ik merk ineens weer hoe fijn schrijven is. Dat ik me daadwerkelijk beter ga voelen door mijn gevoel op papier te zetten. De gedachten of ideeën die ik heb, maar ook inspiratie of mooie quotes. Het schept ruimte, creatie en bovenal ik voel me vrij.