Schrijven is verwerken

De modus is back!

Ha, hallo modus! Het is weer terug. En hoe?! Productief, lekkere flow, zin in alles! Hoe? Ik kwam er zelf niet helemaal uit en soms heb je dan iemand anders nodig om mee te preaten om dingen anders te zien. Meestal werkt piano spelen bij mij, friends kijken, naar buiten en lekker wandelen. Maar dit keer hielp dat allemaal niet.

Praten met iemand

Aan de ene kant vind ik sommige dingen privé om over te praten, maar aan de andere kant wil ik ook laten zien dat er niets is om je voor te schamen. Ik praat hier dus niet echt over, maar sinds mei/juni ga ik naar een psycholoog om mijn bevalling te verwerken. Voor mij was de bevalling van Zoë een traumatische ervaring. Maanden na de bevalling droomde ik erover, schrok ik wakker of kwamen bepaalde beelden op. En met oog op de toekomst wilde ik dit wel een plekje kunnen geven, voordat ik überhaupt aan een tweede kind wilde denken.

Emdr was mijn antwoord

EmdSchrijven helpt helen naast emdrr kende ik al vanuit een eerder traject, maar nu kwam ik met een gerichte hulpvraag: ik wil mijn bevalling verwerken, want ik heb hier last van. En Emdr was hierbij mijn antwoord. Wat ontzettend fijn dat dit bestaat. Én nog belangrijker: wat heeft het me goed geholpen!

Ik dwaal af

Maar goed, ik dwaal af. Want nu zat ik met dingen – niet gerelateerd aan de bevalling – en wist ik niet hoe ik eruit moest komen. En de afspraak met de psycholoog stond nog, om nog na te praten over de vorige emdr-sessie. Zij vond het ook prima om dit keer af te wijken van dat onderwerp en in te checken op wat er nu speelt.

Vragen en schrijven

Soms helpen de juiste vragen stellen je al om tot een beter inzicht te komen. Zij stelde me de juiste vragen, deed met mij een bodyscan om weer volledig in mijn lichaam te komen en écht te voelen. En daarnaar te luisteren. Eenmaal thuis ben ik alles gaan opschrijven en ook weer dagelijks gaan schrijven voor mezelf. En ik merkte dat ineens de energie weer terugkwam, ik voelde me daadwerkelijk beter en merk alleen daarin alweer: wat is praten, maar ook schrijven fijn!

Merk jij nu ook dat je tegen dingen aanloopt en de ‘helende’ werking van schrijven wilt ontdekken, stuur me dan een mail en dan neem ik contact met je op.